Lesmaterialen en accommodatie:

Meten is weten! Dat is het motto van TPI. Zowel Sjors Lemmens als Pieter Dupont zijn TPI gecertificeerd en ondersteunen dit motto. Daarom maken we van IGAM gebruik van de fysieke screening van TPI en de meest moderne hulpmiddelen die alle gegevens verzamelen van iedere slag.

Waarom de Data analyse:

Dankzij de technologische ontwikkelingen van de laatste jaren zijn we veel meer waarheden te weten gekomen over hoe de swing de balvlucht beïnvloedt. Dankzij deze metingen kunnen we nu met 100% zekerheid vaststellen wat de oorzaak is van de uitkomst van iedere slag. Zo kunnen we dus heel gericht trainen of aan de techniek werken.

Een veelvoorkomend misverstand is dat deze apparatuur vooral geschikt is voor de betere speler… We zijn ervan overtuigd dat ook de recreatieve speler, de beginnende golfer en de senioren golfer die niet te technisch wil werken, door een aantal gegevens veel bewuster worden wat er gebeurd. En zo kunnen ze zelf onder begeleiding op hun eigen gevoel de belangrijkste cijfers gaan verbeteren. En hierdoor betere resultaten halen.

We maken gebruik van de Foresight GC2 en de Flightscope.

Deze “launch monitors” dienen ook als simulator, dus wanneer we deze in de indoorlokalen gebruiken word de balvlucht geprojecteerd op het Impact Screen, waar u tegen aanslaat. Dankzij de software kan zo iedere gewenste slag of afstand geoefend worden, maar kan er zelfs hele banen gespeeld worden.

 

Well-Putt matten:

De 8 meter lange putt-matten van Wellputt zijn gebaseerd op richting en afstand. De oefeningen zijn eindeloos en ook hier kunnen verschillende circuits gespeeld worden. Door de vele markeringen op deze matten kunt u uw oplijnen, zwaaibaan en lengte van de putt’s ideaal oefenen. Ook hier maken we gebruik van data analyse via de 3baysGSA software die een inzicht geeft in de lengte van de zwaai, ritme en bladstand tijdens de zwaai.

Swinganalyse:

Een mooie optie bij de online lesagenda is de swinganalyse, na de les wordt de opgenomen techniek nogmaals voorzien van commentaar en aanwijzingen. Dit analyse filmpje, wordt dan automatisch ge-upload naar uw profiel, zodat u ieder moment uw aandachtspunten weer kunt terugvinden.

Accommodatie:

Impact Golf Academy Maastricht is gevestigd op de Driving Range van International Golf Maastricht. De Driving Range bestaat uit 3 verdiepingen, De pro’s zijn te vinden op de middelste verdieping. Op deze verdieping bevindt zich een indoor lesruimte van ongeveer 100 m2.

Naast de grote Driving Range bevindt zich een grote Putting Green met veel ondulaties en een Chipping Green inclusief oefenbunker.

Aan de andere zijde van de Driving Range is de Compact Course van International Golf Maastricht. Dit is een uitdagende 9 holes Par3 baan met veel waterhindernissen en hoogteverschillen.

 

Menu